Почесне консульство Австрійської республіки у місті Дніпро

Консульський округ:
Дніпропетровська область

Економіка

Австрія – одна з найбільш економічно розвинутих країн Європи. Понад 20% промислової продукції виготовляється в державному секторі. Проводиться видобуток заліза, магнезиту, бурого вугілля, нафти, графіту, свинцево-цинкової і вольфрамової руд. Найбільш розвинуті: машинобудування, чорна металургія, виробництво алюмінію, хімічна, целюлозно-паперова, деревообробна, текстильна, шкіряно-взуттєва, швейна промисловість.

У сільському господарстві переважає велике землеволодіння. Провідна галузь – молочне тваринництво. Розвинуте птахівництво. Вирощують пшеницю, ячмінь, цукровий буряк, кормові культури. Плодівництво і виноградарство.

Останніми роками Австрія інтенсивно розвиває туристичний сектор економіки – кожен четвертий її житель працює в турбізнесі. Сервіс бездоганний, туристам раді, багато австрійців непогано говорять по-англійськи.

Населення – 8,2 млн. осіб (2010 р.). Національний склад: австрійці – 91%, німці – 1%, а також хорвати, угорці, словенці, чехи, італійці, серби, румуни, турки.

Міське населення – 64%. У Відні проживають 2 млн. осіб.

Словенці проживають в прикордонних із Словенією районах Карінтія і Штірія, хорвати живуть в основному на сході країни в Бургенланде. У Відні досить багато іноземців, що приїжджають на заробітки.

Офіційна мова – німецька. Багато хто говорить англійською мовою.

Мова австрійця відрізняється від мови німця як словниковим запасом, так і вимовою, наголосами і ритмом. Поширені різні діалекти німецької мови. Вони особливо сильно виражені у сільських жителів альпійських районів, яких німці розуміють насилу.